Sedmpánský posvícentský guláš
Sedmpánský posvícenský guláš
Guláš patří mezi jeden z nejoblíbenějších českých pokrmů. Lze ho připravit na mnoho způsobů. Ale jaký je ten nejlepší? To jsme se pokusili zjistit v Sedmpánech. 14. října se zde uskutečnila soutěž o nejlepší hovězí guláš. Hodnotily se čtyři atributy guláše: CHUŤ, BARVA, HUSTOTA A MĚKKOST MASA.
Leč to nebyl lehký úkol, tříčlenná porota zvolila jednoznačného vítěze. K hodnocení bylo odevzdáno celkem 9 vzorků. Tříčlenná porota sestávající z paní Aleny Holadové, Antonína Ryšavého a Roberta Sluky, zasedla ke stolům a přes dvě hodiny se věnovala nelehkému úkolu – vybírala ten nejlepší. V kulturním domě se mimo účastníků sešli i diváci, pro které byl připraven doprovodný program, který zajišťoval se svojí harmonikou pan Nulíček z Hulic. V polovině programu byl všem roznesen guláš, který připravila právě pro diváky paní Ludmila Filipová z Keblova, která byla tajně zapojena i do soutěže. Poté co porota zhodnotila poslední vzorek, se sečetly přidělené body, které určily vítěze. Tím se stala Zdena Baťková. Jako druhá se umístila Blanka Quaiserová a na třetím místě stanula již zmiňovaná Ludmila Filipová.
Po vyhlášení vítězů byly divákům podány všechny vzorky, aby mohli sami posoudit, jestli se porota rozhodla správně. Tato soutěž a zároveň posvícenská oslava se protáhla do nočních hodin. Tančilo se a všichni se příjemně bavili.